Vaalit tulee ja rahaa menee

Olen päätoiminen opiskelija, jolta on opintotuki loppu. Yritän saada vihdoin viimein teologian graduni kokoon. Voitte arvata, että nämä kunnallisvaalit auttavat kovasti asiaa :)

Tuloja ei siis juuri ole, joten kaikki rahaa vievä vaalikampanjointi on jätettävä suosiolla pois. Espoon Vihreiden ehdokasmaksu jo itsessään on 95 euroa. Sillä pääsen mukaan vaalijulisteisiin, vaalilehteen ja muistaakseni pariin yhteiseen lehtimainokseenkin. Ehdokkaille oli järjestetty myös valokuvaus vihreiden puolesta. Oli ilo käydä Heikki Tuulin kuvattavana. Sain valita lukuisista otoksista kaksi haluamaani vaalikäyttöön. Vastoin päätöstäni olla käyttämättä rahaa ehdokasmaksun lisäksi päätin lunastaa lisäksi kaksi muuta kuvaa käyttööni 15 euron kappalehintaan, koska hyviä kuvia oli monta ja niille on ehkä käyttöä myöhemminkin.

Iloinen yllätys oli paikallisen vihreän yhdistykseni Suur-Leppävaaran Vihreiden päätös maksaa ehdokkailleen vihreä tuulitakki, jossa on selässä oma nimi. Takin hinta oli 25 euroa.

Vaalipäivänä olen menossa vaalilautakunnan jäseneksi vanhaan tuttuun paikkaan Niittykummun koululle. Siitä saan palkkion, joka kattaa vaalikuluni ja ylikin, joten sikäli vaalit eivät ole pelkkää rahanmenoa. Muuten ehdokkuus olisikin ehkä jäänyt väliin näillä tuloilla.

Keväällä sain HOK-Elannon edustajistovaaleissa 169 ääntä ilman kampanjointia, mutta niissä olikin ehdolla todella vähän espoolaisia vihreitä. Se äänimäärä pitäisi suuruusluokkaa tuplata, jotta valtuustoon olisi mahdollisuus päästä. Olisiko se mahdollista? En tiedä.

Budjetti tähän mennessä

Menot: Tulot:
Ehdokasmaksu 95 Suur-Leppävaaran Vihreiltä 25
Kuvat 30 Omaa rahaa 125
Takki 25
Yhteensä 150 Yhteensä 150

Jos jostain syystä haluat tukea vaalikampanjaani, minulle voi lahjoittaa rahaa puolueen lahjoituslinkistä. Kannattaa ilmoittaa lahjoituksesta myös suoraan minulle, jotta ehdin miettiä, mihin rahan vielä ehtisi käyttää!

Yksi vastaus artikkeliin ”Vaalit tulee ja rahaa menee

  1. Isot rahat liikkuvat erilaisten tukiyhdistysten kautta. Super PAC -tukiyhdistykset voivat kerata periaatteessa rajoittamattomasti rahaa esimerkiksi yrityksilta, ammattiliitoilta ja yksityishenkiloilta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.