Kuka Henna?

Olen 37-vuotias tietotekniikan diplomi-insinööri ja teologian kandidaatti. Tällä hetkellä olen päätoiminen opiskelija – yritän saada teologian graduni kokoon. Viimemmäksi olen työskennellyt opetustehtävissä Aalto-yliopistossa, joten sitäkin kautta opiskelumaailma on vielä tuoreessa muistissa.

Perheeseeni kuuluu poika, joka on Järvenperän koulussa 7-luokalla ja kaksi suloista (mutta välillä rasittavaa) kissaa. Asumme Rastaspuistossa Karakallion lähellä.

Olen puuhannut mukana monenlaisissa järjestöissä vuosien varrella. Olen kai aina tykännyt sotkeutua yhteisten asioiden hoitamiseen. Vihreisiin liityin vuoden 2003 eduskuntavaalien jälkeen ja seuraavana vuonna olin ehdolla kunnallisvaaleissa. Oman paikallisyhdistykseni Suur-Leppävaaran Vihreiden lisäksi olen Viite – Tieteen ja teknologian Vihreiden hallituksen jäsen ja Uudenmaan Vihreiden hallituksen varajäsen. Puolueen tasolla olen toiminut oikeuspoliittisessa ja vammaispoliittisessa työryhmässä.

Vanha teksti siitä, miksi olen vihreä – sisällön voin edelleen allekirjoittaa täysin.

Olen kristitty. Käyn usein kirkossa ja silloin tällöin avustan siellä ehtoollisen jakamisessa. Otaniemen teekkareiden kristillinen yhdistys Ristin kilta oli minulle aikoinaan tärkeä yhteisö ja aktiivisuudessa siellä on ehkä koko järjestötoimintani juuret. Teologian opiskelijana olen myös työskennellyt seurakunnassa kesäteologina, eli opettanut rippikoulussa, pitänyt saarnoja kirkossa ja tavannut ihmisiä muussa seurakunnan toiminnassa.

Elämäni ei ole aina mennyt niin kuin kuvittelin, että se menisi. Olen ollut hukassa tietämättä, mitä elämässäni haluan tehdä, ahdistunut ja masentunut. En vieläkään tiedä tarkkaan, mitä haluan elämässäni tehdä, mutta en anna sen häiritä elämääni kovin paljon vaan yritän elää rohkeasti omaa tietäni etsien. Muutama vuosi sitten olin varma, etten enää valmistu diplomi-insinööriksi vaan suuntaudun teologin töihin. Toisin kuitenkin kävi ja loppujen lopuksi se tutkinto tuli kokoon, ja hyvä niin.